CLOSE (12+)

vroegboek korting ➔

CLOSE Op alle scholen in Nederland wordt seksuele vorming gegeven. Over het algemeen is dit vooral gericht op voorlichting. Laten we zeggen: het technische gedeelte. De voorstelling Close gaat vooral over het sociaal-emotionele deel.

Close is een voorstelling over 4 middelbare scholieren. Jill, Jacco, Lars en Floortje zijn op zoek naar zichzelf, de liefde, seksualiteit en hun grenzen. Close zit vol herkenbare situaties: de eerste date, de eerste zoen, verliefd worden, verkering hebben en de eerste keer… en wanneer ben je daar klaar voor? Thema’s die ook aan bod komen: consent, seksuele diversiteit, loverboys, lovergirls, seks op internet en groepsdruk.

Na de voorstelling is er een interactief nagesprek. De acteurs van Theatergroep Zwerm zijn dan gespreksleiders. Zij worden hier intensief in getraind. Daardoor zijn ze goed in het creëren van een veilige sfeer, zodat iedereen de ruimte krijgt om deel te nemen aan een eerlijk en open gesprek over deze spannende onderwerpen.

De voorstelling Close en het interactieve nagesprek zijn een fijne basis om aan te kunnen refereren in de lessen seksuele vorming.

“Het onderwerp is zo actueel, ze willen er graag over vertellen.” Docenten van Loket Zwijndrecht.

Kenmerken

 • Soort project: voorstelling in de klas
 • Doelgroep: 12+ alle niveaus ook speciaal onderwijs
 • Tijdsduur: 1,5 uur (45 min voorstelling 45 min nabespreking)
 • Aangeboden in: heel Nederland
 • Max aantal deelnemers: 64 leerlingen of 2 klassen
 • Nieuw lesmateriaal: vanaf schooljaar 21-22
 • Prijs: 1 voorstelling per dag €865,-
  2 voorstellingen per dag €1395,-
  3 voorstellingen per dag €1840,-
  De prijzen zijn excl. btw en excl. reiskosten
Klik hier om te boeken
Over de Crew
Over Theatergroep zwerm