ALERT! CJP-budget  |  3-11-2021

Het is alweer 1 nov. het einde van het jaar komt al in zicht. St. Maarten, Sinterklaas, Kerst, oud & nieuw en dat betekend… Dat het CJP-cultuurkaartbudget opgemaakt moet worden. Ieder normaal mens zou denken: Kerstvakantie. Heerlijk 2 weken relaxen!

Maar voor we rustig vakantie kunnen houden is er een dringende kwestie: het CJP budget. Vanwege Corona en de bijbehorende maatregelen is het logischerwijs niet alle scholen gelukt om het gehele budget op te maken. Er ligt nog bijna 6 miljoen euro op de plank en dit moet vóór 31 december 2021 uitgegeven worden. Op veel scholen gaat het op meer dan €10.000,- en er is nog maar 2 maanden de tijd om het uit te geven.

Gelukkig is er een oplossing. Het budget mag namelijk ook besteed worden aan cultuureducatie die pas ná 31 december wordt uitgevoerd. Dus reserveer nu een voorstelling, workshopdag of lesprogramma en wij komen deze in de tweede helft van het schooljaar uitvoeren.

Wil jij bijvoorbeeld een voorstelling in februari 2022. Dat kan. Wij reserveren deze datum in de agenda. Wij maken een CJP-weborder aan, de budgethouder van de school accordeert deze en CJP betaald ons uit en zij komen in februari een voorstelling, workshop of lesprogramma verzorgen.

Weet je nou nog niet precies wat je wilt, en je hebt nog geen datum en je hebt geen tijd meer om het voor de eind datum allemaal te regelen. Geen probleem. Dan kun je het geld bij ons parkeren. Wij houden het voor je apart en zodra je het weet plannen we het in. Vindt je het spannend om vooruit te plannen vanwege Corona? Geen probleem. Het kan altijd doorgaan: we hebben een eigen studio. En kunnen altijd live-online.

Wij zijn de periode van lockdowns en beperkte mogelijkheden, mede door deze online-variant, goed doorgekomen. TheaterChallenge begint weer te lopen, Theatergroep Zwerm speelt dit schooljaar meer dan 300 voorstellingen en met Traject C verzorgen we lessenreeksen op verschillende PO en VO scholen. Toch zouden we het jammer vinden als er zoveel geld op de plank blijft liggen. Vooral omdat het al begroot is. Het is al gereserveerd voor cultuureducatie, het moet alleen uitgegeven worden.

Gelukkig hebben we nog ruimte in de agenda. Dus heeft jouw school nog budget over? Neem dan contact met ons op stuur een mail naar boekingen@opde1sterij.nl bel 023 - 205 2482. Zo kun je het CJP-budget toch nog besteden aan cultuur. Precies waar het voor bedoeld is.


Esther is eigenaar van Op de eerste rij. Ze maakt, schrijft en speelt voorstellingen met Theatergroep Zwerm en is daarbij werkzaam als theaterdocent. Hier schrijft ze over het maken van nieuwe voorstellingen, het lesgeven en haar leven als werkende moeder.