Help, ik ga logeren (groep 3, 4, 5, 6, 7, 8)

”Help, ik ga logeren…” is een multimediale voorstelling die uitstekend aansluit en een concrete tool biedt voor de lessen Burgerschap en Mens & Samenleving. De voorstelling gaat over je ergens thuis voelen, verschillende culturen en hoe het er bij jou thuis aan toe gaat.


Eindelijk is het zover: Sam komt bij Philine logeren. Philine heeft al 100.000 keer bij hem gelogeerd, maar hij nog nooit bij haar. Hij heeft last van heimwee. En nu slaapt hij een heel weekend in een vreemd huis, met andere gewoontes én Philine’s Molukse oma die in het tuinhuis woont. Hij moet wel, want zijn ouders zijn op zakenreis. Philine kan bijna niet wachten en heeft een heel programma in elkaar gedraaid. Sam ziet er best tegenop. Hij moet ook nog oefenen voor zijn kookinsigne bij de scouting. Hoe gaat hij dat nou weer doen als de oma van Philine de hele dag ingewikkelde Indische gerechten staat te bereiden en alleen Indonesisch spreekt? Gelukkig zijn Philine en Sam ondanks alle verschillen vooral beste vrienden. Dus samen lossen ze ook dit probleem op.

De voorstelling in combinatie met de lesbrief vormt een fijne start om onderwerpen als culturele verschillen, gebruiken, rituelen en gewoontes op een prettige en toegankelijke manier bespreekbaar te maken. Wie weet blijken er juist heel veel overeenkomsten te zijn. Ook al heeft men verschillende achtergronden en thuissituaties. Daarnaast biedt de voorstelling de mogelijkheid om te verdiepen in de gedeelde geschiedenis van Nederland en andere landen, zoals bijvoorbeeld Indonesië, Suriname en de Antillen.


Kenmerken

 • Soort project: voorstelling op school
 • Doelgroep: groep 3 t/m 8 ook speciaal onderwijs
 • Tijdsduur: 40 min (30 min voorstelling en 10 min meet + greet)
 • Aangeboden in: heel Nederland
 • Aantal deelnemers: max. 90
 • Lesmateriaal: digitale interactieve lesbrief
 • Prijs: 1 voorstelling per dag €575,-
  2 voorstellingen per dag €835,-
  3 voorstellingen per dag €995,-
  Prijzen zijn excl. btw en excl. reiskosten
Klik hier om te boeken
Over de Crew
Over Theatergroep zwerm