Je wordt thuisgebracht (6+)

Je wordt thuisgebracht is een muzikale objecttheater voorstelling over roots, reizen, vriendschap en je thuis voelen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kim is verhuisd. Haar beste vriendin Fleur heeft ze moeten achterlaten. Net als haar school, haar vertrouwde huis en haar verzorgpony. Dit alles heeft ze ingeruild voor het oude huis van haar overleden oma Lena. De oma die ooit van Nederlands-Indië naar Nederland voer met een schip en nooit meer terug ging.

Vandaag mag Kim een slaapfeestje geven. Fleur is natuurlijk uitgenodigd. Net als alle kinderen in het publiek. De kamer van Kim ligt vol met slaapzakken, kussens, zakken chips en zaklampen. Maar op zolder ontdekken Kim en Fleur iets dat nog veel spannender is dan spelletjes en spookverhalen: de scheepskist van Oma Lena. De kist zit vol herinneringen en bijzondere reisverhalen.

De verhalen en herinneringen van Oma Lena worden tot levengebracht door verschillende objecten; de personages uit de verhalen. Een oude hoed weet van de hoed en de rand en heeft antwoord op alle vragen over Oma Lena. Van een prachtig, klein schaduwspel beland je opeens midden in een storm. En het mooiste is, de kinderen mogen zelf de wind laten waaien en de zee laten zingen.

Martijn, de muziekman, verzorgt de muziek, soundscape en geluidseffecten. En de kinderen, Kim’s nieuwe vrienden, helpen hem. Zonder de kinderen is de voorstelling niet compleet.

Kenmerken

 • Soort project: voorstelling in aula, gymzaal of speellokaal
 • Doelgroep: groep 7 & 8 ook speciaal onderwijs
 • Tijdsduur: 45 min voorstelling en 15 min meet & greet
 • Aangeboden in: Heel Nederland
 • Max. aantal deelnemers: 100 leerlingen in school, 150 leerlingen in theater
 • lesmateriaal: lessenserie over verschillende thema's
 • Prijs: 1 voorstelling per dag €855,-
  2 voorstellingen per dag €1195,-
  3 voorstellingen per dag €1595,-
Boek hier je ticket
Over de Crew
Over Theatergroep Zwerm